Noordvoerders op pad in België!

Afgelopen maand bezocht het team van Noordvoerders onze zuiderburen in Gent.

De reis werd georganiseerd door de Gemeente Tilburg als inspiratiebron voor het wijkgericht werken waar de jongeren natuurlijk ook onderdeel van zijn.

Gent is net als Tilburg een diverse stad en met name in bepaalde wijken zijn er veel diverse gemeenschappen in de loop der jaren gekomen. We kregen ook een inkijkje op het werk wat de buurtwerkers en wijkregisseurs in Gent doen. Een van de projecten wat ze deden was een speelstraat, waar de kinderen in alle vrijheid konden spelen, maar de buren elkaar konden ontmoeten door samen te eten en samen een film te kijken. Daarnaast hebben zij in hun wijk straatambassadeurs. Dat zijn gewoon buurtbewoners die als ambassadeur optreden in hun eigen buurt en mensen elkaar laat verbinden door te ontmoeten.

Naderhand hebben we samen met de gemeente, culturele instellingen en het lokaal erfgoed museum STAM bezocht. Hier wordt de geschiedenis van de Gentenaren gewaarborgd en is er een fantastische kaart vanuit de lucht in groot formaat in het museum neergezet van de stad Gent.. Een unieke manier om een stad te kunnen aanschouwen.

Bekijk de foto’s hieronder! 

Gallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slide


Foto’s door: Abdellah Aknin

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *