Over ons

Jongeren een stem geven in de plannen voor Tilburg Noord; dat is waar Noordvoerders zich hard voor maakt. Op dit moment is er veel gaande om de armoede, werkloosheid, scholing en gezondheid in onze wijk aan te pakken. Dit gebeurt door middel van de PACT-aanpak. PACT staat voor People Acting in Community Together, wat betekent dat er samen met inwoners uit de wijk gekeken wordt hoe we de wijk kunnen verbeteren. Door de PACT-aanpak landen verschillende initiatieven in Noord. Dit zorgt voor mooie kansen voor onze wijk. Wij vinden het belangrijk dat jongeren hier ook bij betrokken worden. Iets wat naar onze mening nog te weinig gebeurt. Vandaar dat wij, 5 jongeren uit Noord, Noordvoerders hebben opgezet om hier samen met andere jongeren verandering in te brengen!

Onze werkwijze

Zowel jongeren als opdrachtgevers die een project gaan doen in Tilburg Noord, en daarbij jongeren uit de wijk willen betrekken, kunnen naar ons toekomen. We starten met een kennismakingsgesprek. Als de klik er is, bedenken we samen een plan om jongeren op de beste manier te betrekken bij het project. Hierbij vinden het belangrijk dat jongeren niet één keer hun mening of advies geven zoals bij de Jongeren Adviesraad. Wij willen dat jongeren langdurig bij het project betrokken worden. Hoe de jongeren betrokken gaan worden in het project, is afhankelijk van de vraag. Naast bijeenkomsten offline kunnen jongeren online reageren op enquêtes, polls, ideeën inbrengen of reacties achterlaten. Op onze website kunnen jongeren per project precies zien wanneer welke stap van het project plaatsvindt, hoe zij mee kunnen doen aan het project en teruglezen welke input zij gegeven hebben.

Team

Faidatu

Ik ben 23 jaar en woon met trots in Noord! Ik volg de studie Social Work en vanuit mijn traineeship bij de gemeente Tilburg ben ik gevraagd om Noordvoerders samen met mijn collega’s op te zetten. De stem van de jongeren is belangrijk voor de wijk maar die wordt helaas nog niet goed gehoord naar mijn mening. Gelukkig gaan wij samen met jullie daar verandering in brengen. Noord, laat je horen!

Abdellah

Ik ben vierdejaars student sociale studies waarin ik me vooral bezighoud met wijkgerichte zaken. Vanuit mijn werk bij de IMC Weekendschool ben ik aangesloten bij Noorvoerders. Hier ben ik verantwoordelijk voor het uitbreiden van ons netwerk en breng ik partijen bij elkaar. Ik hoop dat we samen de stem van jongeren in Tilburg-Noord kunnen laten horen!

Amber

Na mijn afstudeerstage bij @forwartnoord heb ik de kans gekregen om Noordvoerders mee op te zetten. Achter de schermen houd ik me vooral creatief en met de communicatie bezig. Samen met het team streef ik ernaar om Noordvoerders hét jongerenplatform van Tilburg Noord te laten worden waar de stem van jongeren, dus jouw stem telt!

Chiara

Ik ben geboren en getogen in Noord. Ruim 7 jaar jongerenwerker en sinds 2020 jongerenweker in mijn eigen wijk. Sinds ik hier ben komen werken merk ik dat er veel meer kansen zijn dan voorheen. Alleen wat zijn die kansen dan? Hoe vinden jongeren die? Wat moeten ze ervoor doen? Hopelijk kunnen wij laten zien wat er allemaal gebeurt. Zonde als andere partijen gaan bepalen wat er gaat gebeuren in onze wijk! Er is genoeg energie, laten we die bundelen om samen onze stem te laten horen!

Ismail

Ik ben 24 jaar oud en Noordvoerder. Op dit moment volg ik de opleiding Business IT and Management. Hiernaast ben ik actief als coach van het Jongeren Adviesraad. Binnen Noordvoerders ben ik verantwoordelijk voor het werven van opdrachten bij externe opdrachtgevers. Laat jij ook je stem horen?!

Safaa

Ik ben 28 jaar oud en Noordvoerder.
Via ForwArt ben ik bij het jongerenplatform Noordvoerders betrokken geraakt.
Ik ben voornamelijk bezig met de communicatie, visuele content en overige redactionele taken. Hiermee hoop ik jou te helpen om je stem te laten horen!