Over ons

Jongeren een stem geven in de plannen voor Tilburg Noord; dat is waar Noordvoerders zich hard voor maakt. Op dit moment is er veel gaande om de armoede, werkloosheid, scholing en gezondheid in onze wijk aan te pakken. Dit gebeurt door middel van de PACT-aanpak. PACT staat voor People Acting in Community Together, wat betekent dat er samen met inwoners uit de wijk gekeken wordt hoe we de wijk kunnen verbeteren. Door de PACT-aanpak landen verschillende initiatieven in Noord. Dit zorgt voor mooie kansen voor onze wijk. Wij vinden het belangrijk dat jongeren hier ook bij betrokken worden. Iets wat naar onze mening nog te weinig gebeurt. Vandaar dat wij, 4 jongeren uit Noord, Noordvoerders hebben opgezet om hier samen met andere jongeren verandering in te brengen!

Onze werkwijze

Zowel jongeren als opdrachtgevers die een project gaan doen in Tilburg Noord, en daarbij jongeren uit de wijk willen betrekken, kunnen naar ons toekomen. We starten met een kennismakingsgesprek. Als de klik er is, bedenken we samen een plan om jongeren op de beste manier te betrekken bij het project. Hierbij vinden het belangrijk dat jongeren niet één keer hun mening of advies geven zoals bij de Jongeren Adviesraad. Wij willen dat jongeren langdurig bij het project betrokken worden. Hoe de jongeren betrokken gaan worden in het project, is afhankelijk van de vraag. Naast bijeenkomsten offline kunnen jongeren online reageren op enquêtes, polls, ideeën inbrengen of reacties achterlaten. Op onze website kunnen jongeren per project precies zien wanneer welke stap van het project plaatsvindt, hoe zij mee kunnen doen aan het project en teruglezen welke input zij gegeven hebben.

Team

Abdellah
Voorzitter

Ik ben de voorzitter van Noordvoerders. De stem van de jongeren is erg belangrijk, alleen worden de jongeren vaak vergeten of worden de jongeren niet serieus genomen. Met Noordvoerders zetten wij ons in voor de jongeren uit de wijk en willen we graag met de jongeren de wijk een place to be maken. 

Hassiba
Jongerenparticipatie aanjager

Ik ben 19 jaar en woon in Tilburg-Noord, een plek waar ik heel trots op ben. Ik ben student sociologie aan de Tilburgse Universiteit. Als vrijwilliger ben ik coach van de jongerenadviesraad van Tilburg-Noord. Dit doe ik omdat ik het belangrijk vind dat jongeren mee kunnen denken aan ontwikkelingen die effect op hun hebben. Daarom ben ik nu Noordvoerders! 

Ismail
Netwerker

Ik krijg enorm veel energie van bruggen bouwen. Bruggen bouwen tussen jongeren en professionals. Twee verschillende werelden elke dag een stukje dichter bij elkaar brengen. De afgelopen jaren heb ik dit gedaan als coach binnen het Jongeren Advies Raad. Momenteel doe ik dat vanuit de Noordvoerders. 

Binnen de Noordvoerders draag ik de verantwoordelijkheid voor het werven van nieuwe opdrachten en het onderhouden van belangrijke relaties met stakeholders. 

Laat jij ook je stem horen?!

Safaa
Communicatie

Noordvoerder en trouwe inwoonster van Tilburg-Noord waar ik van jongs af ben opgegroeid. Ik ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd een interesse in de mediawereld via de IMC-weekendschool.

Binnen Noordvoerders ben ik voornamelijk bezig met de communicatie, visuele content en overige redactionele taken. Hiermee hoop ik jou te helpen om je stem te laten horen en jezelf te laten zien!

Stuur je ons een mailtje of heb jij een tof project ingediend, dan is de kans groot dat ik contact met je opneem.